Капелан з Буковини служить у зоні АТО
  • Срд, 09/07/2014 - 12:11

У розташуванні підрозділів, які беруть участь в Антитерористичній операції, здійснює свій обов'язок капелан Української греко-католицької церкви отець Іван Гопко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Отець Іван був на Майдані, добровільно перебував у зоні бойових дій, коли ще тільки починалося збройне протистояння на Сході країни. Тепер, коли виникла нагальна необхідність у забезпеченні духовних потреб національних гвардійців, які щоденно стикаються з небезпекою, він прибув у зону АТО для того, щоб підтримати їхній моральний дух.

«Коли мова йде про стан душі, жодна служба не може замінити ту роботу, що проводить священик, який сприймається як людина від Бога, - переконаний отець Іван. - Для особового складу не має значення приналежність до конфесії, бо людина насамперед прагне отримати слово Боже: молитви, сповіді, покаяння, причастя».

Днями перед відправкою на виконання завдання екіпажів БТР-4Е, отець освятив бойові машини, благословив особовий склад на ратну службу, прочитав молитву на захист життя українських військових. Також отець Іван відправив богослужіння на бойовому посту, вручив кожному бажаючому молитовники, по-батьківськи підтримав, пообіцяв молитися за тих, хто цього бажає та потребує.

«Молитися за своє військо є велика честь для мене», - каже священик.

Як зазначили в Групі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Східного ОТО, завдяки зусиллям отця Івана найближчим часом у таборі має відкритися каплиця, де кожен бажаючий незалежно від категорії та конфесійної приналежності зможе поставити свічку за здоров'я своїх близьких та побратимів, помолитися.