Капелан з Мілану: для того, щоб служити і любити маємо лише сьогодні
  • Срд, 01/04/2020 - 18:10

Серцем епідемії коронавірусу в Італії є Ломбардія, а саме Мілан. Від початку кризи власне на території цієї дієцезії померло вже вісім священників, частина з яких до самого кінця намагались підтримувати хворих та медиків.

«Хоча більшість лікарень зараз закрили доступ для надавання душпастирської допомоги, ми не залишаємо пацієнтів і персонал без духовної підтримки», - розповів о. Джузеппе Скальвіні, один із капеланів міланської клініки. Він зазначив, що сьогодні дуже актуальними є слова св. Терези від Дитятка Ісуса: «Щоб любити Тебе, Господи, я маю лише цю мить, цей день, тільки сьогодні».

«Сьогодні ми не маємо можливості заходити у відділення, де перебувають хворі. Однак ми щодня відправляємо за них Євхаристію і огортаємо молитвою усіх потребуючих. Днями ми разом з Архиєпископом, котрий також є парохом поліклініки, пройшли по коридорах лікарні процесією з Ісусом в Євхаристії», - розповів о. Скальвіні.- «Ми намагаємось виражати свою близькість через невеликі жести. Нещодавно лікарка, яка захворіла, попросила дати їй вервичку. Сім’я одного з пацієнтів зателефонувала до мене, щоб я передав їхньому батькові побажання одужати, і мені вдалось це зробити завдяки великій прихильності персоналу. Це дрібні вчинки, які ми намагаємось виконувати з любов’ю і повною відданістю».