Капелани привітали прикордонників з виконаним завданням
  • Пон, 20/10/2014 - 13:12

18 жовтня у Кінологічному навчальному центрі м. Великі Мости Сокальського району військовий єпископ та капелани зустрічали триста одинадцять прикордонників Західного регіонального управління, які виконали завдання на східних кордонах нашої країни.

Вітаючи військовослужбовців з поверненням, єпископ Михаїл Колтун подякував за відвагу, бо серед пережитих труднощів, «перше випробування було на сміливість та відвагу, щоб побороти страх». Архиєрей наголосив: «Перемога для сміливих, які не даються опанувати страху, а йдуть до кінця. Що більше Господь запевнив: «Не бійтеся я з вами». Пам’ятайте, що в тій відвазі, яку вам Господь вселяє з своїм благословенням є Його сила та успішність, тож в цьому є осягнення нашої української мети». Далі архипастир зазначив: «Весь народ покладає надію на вас, але він не є той, що тільки чекає, він діє. І мені дуже приємно, що стільки волонтерів, з відкритими серцями, діють, щоби підтримати вас на передовій і на цьому місці. Такий екзамен на дружність ми маємо і та дружність повинна зростати», - підсумував архиєрей.

Привітати прикордонників прибули родичі, військове керівництво, представники місцевого самоврядування, мешканці м. Великі Мости та м. Рава-Руська. Діти співали патріотичні пісні, показали танцювальні вистави та подарували воїнам білі вервиці.

Прикордонники розповіли, що 79 днів жили в бліндажах і серед тих земляних укріплень нерідко молилися. Зокрема щовечора прикордонники Львівського і Мостиського загонів збиралися на молитву в 21 годині. А як будували укріплення, то на дерев'яних балках вирізували хрести.

Зустріч була справді святковою, адже всі воїни, з третьої мотоманевреної групи, які виконували завдання, повернулися живими.