Капелани УГКЦ виставили Плащаницю у зоні бойових дій та передали військовим позашляховик
  • Суб, 27/04/2019 - 17:40

Духовна місія священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ на чолі з деканом Зарваницьким о. Володимиром Топоровським триває у ці години в зоні АТО. Отці поспішають відвідати якнайбільше місць дислокації військових в околицях Луганської області, щоб напередодні великого празника Воскресіння Господнього уділити Святу Тайну Сповіді та Святого Причастя, виставити Плащаницю, а також освятити для захисників України великодні страви, які пожертвували вірні УГКЦ Тернопільщини.

З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) капелани доставили та передали для потреб війських чергове авто - позашляховик Land rover.

«Сьогодні молилися із українськими воїнами біля Плащаниці тут на Сході України, де іде війна, - розповідає о. Володимир Топоровський. - Нажаль в ці святкові дні продовжують лунати постріли, які не стали на заваді нашої молитви за припинення війни та часи мирні".

Священик каже, що «з великою радістю передали нашим воїнам продукти, пасочки, вареники, м'ясні вироби та багато іншого те все, що було зібрано вірними нашої Тернопільсько-Зборівської архиєпархії із благословення та матеріальної підтримки нашого митрополита і архиєпископа Василія (Семенюка)».

gq1gq3gq4