Капітан «Інтера» аргентинець Хав'єр Дзанетті про Папу Франциска
  • Срд, 27/03/2013 - 14:15

Світ спорту теж радіє обранню Папи Франциска. Особливо аргентинці, які грають в італійських футбольних лігах, і серед них – капітан «Інтера» Хав'єр Дзанетті. Він родом з Буенос-Айреса, а сьогодні є іноземним гравцем, що найчастіше виступає у вищому дивізіоні італійської футбольної ліги – Серії А. Це людина спорту, але також і віри, який не забуває про аргентинських дітей: разом зі своєю дружиною він створив асоціацію, яка надає фінансову допомогу знедоленим дітям та їхнім сім'ям у районі Буенос-Айреса. В інтерв'ю кореспонденту Ватиканського радіо Хав'єр Дзанетті поділився думками про свого земляка Папу Франциска:

«Його обрання стало чудовим сюрпризом і справило на мене велике враження. Усі аргентинці щасливі мати за співвітчизника Папу Римського. У нашій країні віра є частиною нас. Це дуже скромний Папа, який багато допомагав бідним в Аргентині: він – прекрасний знак для всього світу».

Капітан «Інтера» помітив, що Папа Франциск любить футбол і вболіває за один із найсильніших аргентинських клубів, що входять до п'ятірки національних лідерів, – «Сан-Лоренсо». Цю команду ще називають «Святі», і вона дуже добре стартувала в нинішньому сезоні.

Хав'єр Дзанетті розповів про благодійну асоціацію, яку він організував разом зі своєю дружиною і яка вже впродовж десяти років допомагає нужденним дітям в Аргентині, а також про своє гаряче бажання зустрітися з Папою Франциском особисто. «У серці Папи живе постійна турбота про бідних і знедолених. Це людина високих моральних цінностей, і наш світ потребує такої людини, – сказав Хав'єр Дзанетті. – Не можу дочекатися моменту, щоб усією сім'єю, з дітьми, зустрітися з ним, потиснути йому руку, запропонувати свою допомогу в будь-якій справі – тепер і в майбутньому. Я хотів би поговорити зі Святішим Отцем про нашу країну, яку він палко любить».

Відповідаючи на запитання про місце віри в житті спортсмена, капітан «Інтера» зазначив, що віра найсильніше підтримує не тільки у світі спорту, але й в усьому житті. «Дуже важливо бути віруючим, – сказав Хав'єр Дзанетті. – Коли людина несе в собі віру, вона може зробити багато чого з того, що раніше здавалося неможливим. Мої спортивні досягнення про це свідчать».

За матеріалами: ru.radiovaticana.va