Капуцин Френсіс Соланус Кейсі – другий беатифікований американець
  • Нед, 19/11/2017 - 16:23

Отець Френсіс Соланус Кейсі, що належав до Ордену Братів Менших Капуцинів, 18 листопада 2017 року проголошений блаженним, другим з черги з-поміж народжених на землі США. Його беатифікація, яку в імені Папи Франциска очолював кардинал Анджело Амато, Префект Конгрегації у справах святих, відбулась після підтвердження справжності чуда, яке сталось за посередництвом молитви до нього. Одна американська жінка страждала невиліковною генетичною хворобою шкіри. Перебуваючи в Детройті в гостях у друзів, вона пішла помолитись за своїх близьких на могилі цього священика. Під час молитви вона відчула сильне бажання попросити допомоги монаха-капуцина також і для себе особисто й негайно отримала миттєве та видиме зцілення.

Беатифікація отця-капуцина Френсіса Солануса Кейсі стала великою історичною подією для Детройтської архидієцезії, Ордену Братів Менших Капуцинів та всієї католицької Церкви в США. Він осягнув вершин святості не мученицькою смертю, а досконалою любов’ю до Бога, самовіддано служачи найбіднішим, марґіналізованим та бездомним. Він бачив їх не як тягар чи перешкоду, але як шлях, що провадить до божественного світла.

Під час «Великої Депресії» – економічної кризи, яка тривала від осені 1929 року до кінця 1930-х років, він у дійовий спосіб вийшов назустріч голодуючим, створюючи благодійну кухню для безкоштовної роздачі супу. До речі, вона діє донині. Отець Френсіс постійно був серед найбільш потребуючих, терпляче вислуховуючи кожного й намагаючись усім допомогти, незалежно від раси чи віросповідання.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану кардинал Анджело Амато наголосив, що підносячи отця-капуцина Френсіса Солануса Кейсі до лику блаженних, Папа Франциск вказав на нього, як на приклад вірного слуги Ісуса, як на приклад доброго пастиря. В наш час  Церква і суспільство потребують такого святого прикладу й жертвенної діяльності.