Кардинал Амато про нового блаженного: приклад християнського життя
  • Суб, 21/09/2013 - 06:18

21 вересня в італійському Бергама до лику блаженних буде піднесений брат-капуцин Томмазо да Ольєра, який жив з 1563 по 1631рр. Префект Конгрегації у справах канонізації, кардинал Анджело Амато, в інтерв'ю радіо Ватикану зазначив, що капуцин Томмазо входить до плеяди блаженних і святих францисканського Чину. Серед монахів-жебраків були величні містики, бродячі проповідники, духовні отці бідних і багатих.

"Томмазо до Ольєра був монахом-жебраком, апостолом, невтомним проповідником Євангелія, радником сильних і королів. Наприклад, принца Зальцбурзького Парида Ладрана, імператора Австрії Фердинанда II, баварських ерцгерцога Леопольда V і герцога Максиміліана І. Цей колишній пастух будував церкви, ніс милосердя і всіляко допомагав селянам і гірникам. Був апостолом контрреформи. (...) Ним захоплювалися люди за послух, бідність і святість", - зазначив кардинал Амато.

Він згадав, що Папа Франциск в Апостольському листі на беатифікацію підтвердив, що бл. Томмазо, в спогляданні Розп'ятого Христа, був свідком і гарячим глашатаєм Божественної мудрості.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va