Кардинал Анджело Де Донатіс відвідає Меджугор’є
  • Срд, 24/07/2019 - 13:06

З нагоди Молодіжного фестивалю, у серпні цього року, Марійський паломницький центр у Меджугор’є відвідають представники Римської Курії.

5 серпня 2019 р., Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації архиєпископ Ріно Фізікелла очолить заключну Святу Месу під час 30-го Молодіжного фестивалю, що відбудеться в Меджугор’є. Про це повідомляє німецькомовна редакція Vatican News. Це стане першим офіційним візитом представника Римської Курії до Меджугор'я, після того, як Папа Франциск авторизував проведення прощ до цього паломницького місця.
Щороку мільйони людей здійснюють паломництво до цього місця, де від 1981 року, ймовірно, відбуваються об’явлення Пречистої Діви Марії. Католицька Церква ще не визнала цих об’явлень, на відміну від появ Матері Божої, наприклад, в Люрді, Фатімі й Ґуадалупе. Даючи дозвіл на організацію офіційних прощ до Меджугор’є в травні цього року, Святий Престол наголосив, що це не означає мовчазного визнання об’явлень, які ще вимагають додаткового вивчення з боку Церкви.

До відомого Марійського паломницького місця на Балканах з Риму прибудуть також і інші ієрархи: Генеральний Вікарій Папи для Римської дієцезії кардинал Анджело Де Донатіс очолить Святу Месу 1 серпня під час відкриття Молодіжного фестивалю, а заключне Богослужіння відправить архиєпископ Ріно Фізікелла. В цій події візьмуть участь також Секретар Конгрегації Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя архиєпископ Хосе Родріґес Карбальйо та Апостольський Нунцій в Боснії й Герцеговині архиєпископ Луїджі Пеццуто.