Кардинал Баняско бажає посвятити український народ під покров Матері Божої Захисниці Генуезької
  • Срд, 05/03/2014 - 11:46

Очі Європи та усього світу в ці дні звернені в сторону України та Росії. Італія і Генуя також не можуть залишатися байдужими. Місто згуртовується навколо генуезької громади українців, щоб разом сильним голосом закликати до миру.

Архиєпископ Генуї, Голова Єпископської конференції Італії, Кардинал Анджело Баньяско та  Мігрантес Генуї, у четвер, 6 березня о 17 годині, у храмі св.Степана у Генуї відслужить Молебень до Богородиці із наміренням за мир і спокій в Україні та за щасливе майбутнє.

«Кардинал Архиєпископ буде молитися разом із нами і має намір посвятити український народ під Покров Матері Божої Захисниці, до якої генуезьці мають особливу набожність, щоб Вона вказала нам шлях до кращого майбутнього» - каже отець Віталій Тарасенко, капелан українського церковної громади в Лігурії.

«Важливо, щоб наші брати українці, які переживають велику стурбованість у цей час соціальної невизначеності у своїй країні, відчули нашу присутність та близькість. Зокрема, ті, хто далеко від дому, живуть із почуттям безпорадності, та не в змозі конкретно допомогти своїм рідним» -  наголошує Дон Джакомо Мартіно, директор Мігрантес Генуї.

У Генуї також проживає пані Людмила, мати Василя, 21 річного юнака з Луцька, який  загинув під час заворушень у Києві. «Я бажаю вам добра, я люблю вас і усім пробачаю» - були його останні слова. Зважаючи на це, місцевий єпископ проголосив його «Праведником цієї землі».

Молебень буде італійською мовою, щоб дати можливість взяти участь усім жителям міста.  Запрошуються усі жителі міста, кому не байдужа доля України.

Епархіальний офіс "Мігрантес Генуї" та українська церковна громада при храмі св.Степана у Генуї