Кардинал Баньяско: сучасні суспільства намагаються усунути правду про батьківство і материнство
  • Срд, 18/05/2016 - 09:08

Голова конференції єпископів Італії піддав різкій критиці уряд за форсування закону, який легалізує цивільні партнерства між особами однієї статі. Він також зазначив, що влада країни витрачає занадто багато зусиль в ідеологічній боротьбі, і зовсім забуває про реальні проблеми людей. Кардинал Баньяско говорив про це на пленарному засіданні єпископату, яке 16 травня відкрив Папа Франциск.

"Нещодавньо прийнятий закону про партнерські відносини практично зрівняв їх зі шлюбом і сім'єю, навіть якщо він говорить, що це різні речі. Насправді, однак, ці відмінності є лише невеличкими хитрощами, які юридично дуже легко обійти, в очікуванні  остаточного удару, про що заявляється навіть публічно, в тому числі практику "матки в оренду", яка використовує тіло жінки користуючись її бідністю", - підкреслив президент італійського єпископату.

Посилаючись на вчення Пап про шлюб та сім'ю кардинал Баньяско нагадав, що сучасні суспільства намагаються усунути правду про батьківство і материнство. Він також згадав про право кожної дитини мати маму і тата. Кардинал закликав владу займатися реальними проблемами італійців. Він зазначив, серед іншого, поглиблення бідності (що зачіпає 7 відсотків населення), економічну кризу, найнижчий в історії природний приріст населення (у 2015 році померло 653 тис. чоловік, народилося 488 тис. і 100 тис. емігрували за кордон), і величезну залежність суспільства від азартних ігор (прибуток від грального бізнесу збільшився на 350 відсотків., 84 млрд євро в 2015р.).

Гомосексуальні союзи були легалізовані в Італії 11 травня. Противники заявили, що будуть вимагати референдуму стосовно законопроекту.