Кардинал Баньяско: в Європі щораз більше помітні тенденції до зміни «людських категорій»
  • Птн, 18/03/2016 - 19:31

Певні права, які зараз особливо форсуються, здається, служать тільки багатим за рахунок бідних. Особливо ті, які стосуються жінок і використання їхнього тіла.

Такими словами глава італійського єпископату висловився щодо лобійованого в різних середовищах «права мати дитину». Кардинал Анжело Баньяско говорив про це на форумі Постійної ради єпископату Італії. Він закликав, у той же час, захистити традиційну сім'ю і рішуче виступити проти легалізації будь-яких утворень парасімейних і параподружніх. Так він згадав триваючі дебати в Італії про зрівняння одностатевих союзів із шлюбом, а також надання гомосексуалістам права всиновлення і використання сурогатного материнства.

Архиєпископ Генуї рішуче наголосив, що діти – не речі, які просто виробляють. Він також нагадав, що бажання мати потомство є чимось гарним, але не може здійснюватися з порушенням гідності жінок і прав дітей, з яких найбільш важливим є право мати матір і батька. Глава італійського єпископату закликав владу більше турбуватися про сім'ї і гарантувати їм гідне майбутнє. Він нагадав, що сім'ї є найбільшим державним капіталом, джерелом міжлюдської солідарності й скарбом, якого не можна втратити. Кардинал Баньяско також сказав, що у Європі щораз більше помітні тенденції до зміни «людських категорій», а їхні представники агресивно налаштовані до кожного, хто думає по-іншому. Проявом цього є, зокрема, дискримінація людей, прив'язаних до традиційних цінностей і брутальні напади на християнську віру.