Кардинал Бергольйо: Завдяки свідченню Івана Павла II я щодня молюся Вервицю, всі таїнства
  • Чтв, 04/04/2013 - 13:18

Майстер папських літургійних церемоній повідомив список урочистостей, в яких  найближчими тижнями головуватиме Святіший Отець. Серед них Вервиця в базиліці Санта Марія Маджоре. Захід відбудеться 4 травня о 18.00. Він пов'язаний з першою суботою місяця Марії, а також з особистою прихильністю Папи Франциска до цієї молитви. Велике значення для нього також мало свідчення бл. Івана Павла ІІ.

Папа Франциск щодня молиться Вервицю, всі таїнства. Його заохотив до цього Іван Павло II, як кардинал Бергольйо розповів італійському журналу «30 Giorni» після смерті Папи. Він згадав 1985 рік, коли був ректором семінарії. Під час візиту до Риму кардинал Бергольйо взяв участь у молитві Вервиці, в якій головував Іван Павло II.

«Він був попереду, на колінах. Я бачив його зі спини і поступово занурювався в молитву – згадав кардинал Бергольо. – Я був не один. Я молився серед народу Божого під головуванням нашого Пастиря. Коли я подивився на Папу, то відволікся. Його побожність була свідченням. Я уявив його молодим священиком, семінаристом, поетом, робітником, дитиною у Вадовіцах в такій ситуації як зараз, по черзі відмовляючи молитви. Його свідчення побожності справило на мене велике враження. Я зрозумів істинне значення слів Матері Божої Гваделупської до св. Хуана Дієго: «Не бійся, бо чи ж не я твоя Матір?» Я зрозумів присутність Марії в житті Папи. З того часу я щоденно молюся 15 таїнств Вервиці», – розповів сім років тому кардинал Бергольйо.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va