Кардинал Берк: Чекаймо позиції Папи
  • Срд, 15/10/2014 - 11:04

На думку кардинала Реймонда Берка, нова модель інформаційної політики Синоду не виправдала себе. На відміну від попередніх зустрічей, вирішили не публікувати виступів отців Синоду. Кардинал Берк вважає, що це призводить до маніпуляції, коли акцентується тільки на одній тезі, замість того, щоб правильно представити різні позиції. У випадку документа, що підсумовує перший тиждень засідань, його вирішили негайно публікувати незважаючи на те, що він підтримує погляди, які багато отців Синоду не схвалюють, і яких, як вірні пастирі стада, не можуть схвалити, – вважає американський кардинал.

Кардинал Берк нагадав, що на теми, порушені на Синоді, досі не висловився Святіший Отець. «Я чекаю на його позицію, яка має забезпечити безперервність вчення Церкви впродовж усіх її дій» – каже префект Верховного трибуналу Апостольської сигнатури.

Вірян, які терплять від отриманого недавно потрясіння, він закликав не втрачати відваги. «Господь ніколи не залишить Своєї Церкви. (...) Якщо цей час плутанини може загрожувати їхній вірі, вони повинні тільки ще більше старатися мати справжнє католицьке життя», – каже американський кардинал, додаючи, що це, мабуть, час очищення, якого потребує Церква.