Кардинал Берк: католики і мусульмани не вірять в одного Бога
  • Пон, 10/09/2018 - 14:37

Виступаючи на прес-конференції, що відбулась в Детройті, США, наприкінці серпня, кардинал Реймонд Берк серед іншого заторкнув тему ісламу. Колишній префект Апостольської Сигнатури відкинув ідею про те, що мусульмани і християни вірять в одного Бога.

«Я часом чую, як до мене говорять, що усі ми молимось тому ж самому Богові. Ми усі віримо в любов», - говорив він. – «Однак я кажу: зупиніться на хвилину і подумаймо про те, чим є іслам і чого нас навчає наша християнська віра».

Як інформує Church Militant, прелат зазначив, що провів власне дослідження ісламу і переконався, що закони ісламу не є законами, «що базуються на любові».

«Я не вважаю, що правильно говорити, що ми поклоняємось одному і тому ж Богові», - пояснив кардинал Берк,- «бо Бог ісламу є правителем. Іншими словами, фундаментально в ісламі шаріат є їх законом, і цей закон, котрий надходить від Аллаха, повинен зрештою домінувати над кожною людиною».

Він продовжив: «І цей закон не базується на любові. Говорити, що усі ми віримо в любов – просто неправильно. І хоча ми можемо знати окремих мусульман, які є добрими і хорошими людьми, ми повинні розуміти, що те, у що вони глибинно вірять, до чого прагнуть їхні серця – вимагає, щоб вони управляли світом».

З іншого боку, Католицька Церква «не претендує на те, щоб правити світом, але швидше надихати і допомагати тим, хто управляє світом, діяти справедливо і праведно по відношенню до громадян», - наголосив кардинал.