Кардинал Берк: Католики, які підтримують аборти, – це результат недбалості катехизації
  • Пон, 24/06/2013 - 20:59

Сьогодні в конгресі США є від 80 до 100 католиків, які діють всупереч природному закону, легалізуючи аборти і нехтуючи шлюбом, – сказав кардинал Раймонд Берк в інтерв’ю ірландському тижневику «The Irish Catholic». На його думку, винен у цьому жахливий стан катехизації в Церкві.

Я не знаю, як є в Ірландії, але тут, у Сполучених Штатах, упродовж останніх 40 років катехизація не готувала католиків до протистояння культурі смерті – наголосив ватиканський єрарх. На його думку, в цій ситуації треба особливо піклуватися про сім'ю, освіту католиків, а також підтримувати медіа, які виступають на захист сім'ї та життя.

Префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури розповів тижневику про плани лібералізації доступу до так званих терапевтичних абортів в Ірландії. Кардинал Берк застеріг ірландців від нехтування природним правом. Це впроваджує культуру смерті, яка винищує цілі народи, – сказав глава ватиканської дикастерії.
Він також висловив свою віру в можливість відродження ірландського католицизму. Він є американцем, але походить з ірландського сім'ї, тому часто повертається до Ірландії. Вона має глибокі духовні корені, їх треба просто добре полити, щоб виросли нові паростки – наголосив глава ватиканської дикастерії.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va