Кардинал Берк: краса храмів і літургії є передсмаком краси в Царстві Небесному
  • Пон, 01/08/2022 - 13:50

31 липня 2022 р. кардинал Реймонд Берк виголосив проповідь під час Літургії в санктуарії Матері Божої Гвадалупської у м. Ла-Кросс, Вісконсин, США. Літургія була відправлена з нагоди посвячення храму.

«Церква-санктуарій є святим місцем, є метою паломництва до санктуарію Матері Божої з Гвадалупе. Божа Мати закликає паломників, щоб зустріли Її Божественного Сина, пізнали Його милосердя і любов, мали передсмак сповнення Його любові у Царстві Небесному. Для паломників Божа Мати прагне тієї ж благодаті, яку отримав Закхей, коли виліз на сикомору, щоб побачити нашого Господа. Це благодать прощення гріхів, надолуження за вчинені гріхи і благодать вічного спасіння», - сказав кардинал.

«У Божому Домі небо сходить на землю: Бог, утіловлений Син, сидячи у славі праворуч Отця, виходить нам на зустріч на вівтарі жертви, в табернакулюм, у сповідальниці, через молитву, побожність і святу містерію. Входячи до храму-санктуарію, паломники особисто переживають сповнення обітниці нашого Господа, сказаної через пророка Єзекиїла: «Сину чоловічий! Це місце мого престолу й місце для стіп моїх ніг, де житиму серед синів Ізраїля повіки» (Єз.43,7), - сказав він.

Американський кардинал також говорив про значення краси. «Уся краса Дому Божого, його архітектура, його побудова, сакральна музика, яка надихає і підносить молитву і культ, турбота, з якою приготовлюються і відправляються святі обряди, є віддзеркаленням краси нашого життя у Христі під час цього життя та анонс повноти краси, яку спостерігатимемо в товаристві Бога, коли перейдемо з цього життя до життя вічного, що має прийти», - сказав кардинал Берк.