Кардинал Берк отримав нагороду за захист віри, життя і сім’ї
  • Суб, 28/01/2017 - 19:58

Учасники Маршу за життя, що зібрались у Вашингтоні напередодні цієї щорічної події, вручили нагороду кардиналу Реймонду Берку за його працю «на захист віри, життя і сім’ї».

«Кардинал багато перетерпів заради захисту життя і сім’ї», – говорили про нього під час вручення, на якому сам кардинал не міг бути присутній особисто.

Як інформує LifeSiteNews, нагорода зроблена у вигляді обрамленої репліки цвяха, яким Ісусові ноги були прибиті до хреста. Її вручають тим, хто зносить терпіння в боротьбі за захист життя і сім’ї.

Як відомо, кардинал Берк є невтомним борцем за захист церковного вчення про шлюб і сім’ю, за що його неодноразово критикували і навіть усували з посад в Церкві. Шквал критики отримала і його позиція не допускати до причастя тих політиків-католиків, які виступають за аборти. Він невтомно продовжує наголошувати, що боротьба із «контрацептивною ментальністю» є необхідною для віднови культури життя; захищає батьків як основних і першочергових вихователів своїх дітей і з усіх сил захищає подружжя як священний союз одного чоловіка і однієї жінки.