Кардинал Берк: Я – не ворог Папи
  • Пон, 25/09/2017 - 17:20

В Церкві тривають дебати навколо «Amoris Laetitia», і один із авторів «dubia» - кардинал Реймонд Берк – нещодавно дав чергове інтерв’ю на цю тему. Він зазначив, що його несправедливо описують як ворога Папи Франциска і водночас наголосив, що сучасний поділ в Церкві вимагає відповідей на питання, які потребують прояснення.

«Необхідність відповісти на dubia випливає з тої шкоди, яка була завдана душам через замішання і помилки, що чиняться доти, поки не буде дано відповіді на поставлені основоположні запитання у вдповідності до незмінного вчення і практики Церкви», - сказав кардинал Берк.

«Ця необхідність тяжить на моєму серці», - зазначив він, - «існує велике замішання, люди відчувають, що Церква вже не є достовірним місцем».

Кардинал Берк також говорив про так званий «конфлікт» між ним і Папою Франциском, наголошуючи, що він є перебільшений: «Це все – карикатура. Вони зображають Папу Франциска як чудову, відкриту особу, і в цьому немає нічого неправильного, а водночас мене зображають як цілком протилежного». Він пояснив, що певні кола роблять це зумисне для того, щоб пропихати свою політику.

Однак Папа Франциск «не в захваті від їх політики. Вони використовують таку техніку, щоб створити йому такий образ, а це – не чесно», - додав кардинал.

Він додав, що не має жодного наміру створювати протистояння проти Папи, і зображення його як «ворога» Папи є цілком помилковим.

Тим, хто зараз стурбований поточним станом Церкви, кардинал Берк сказав, що необхідно залишатись вірними тому факту, що в Церкві вони зустрічають Ісуса, а Він виходить на зустріч нам, інформує CNA.

«Тому, незалежно яке непорозуміння чи які розділення входять до Церкви, ми не повинні втрачати надію», - сказав кардинал Берк. – «Ми повинні все міцніше триматись за те, чого завжди навчала і що практикувала Церква. І таким чином ми дійсно врятуємо свої душі, з допомогою Божої ласки, на яку завжди повинні опиратись».