Кардинал Берк закликав католиків прокинутися
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

 Кардинал Реймонд Лео Берк закликав активно протистояти спробам провести в багатьох країнах спрямоване проти життя законодавство. "Католики повинні створювати різні групи, котрі організовано впливали б на законодавство і повагу з його боку до гідності людського життя", – заявив префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури. Він вважає, що захисники життя повинні постійно контактувати із законодавцями і особами, що відповідають за політичне життя країни, для того, щоб ефективно сприяти справі життя. Єрарх закликав усіх, особливо католиків, "бути напоготові та прокинутися проти сил смерті" і дати "сильне свідчення" про гідність людського життя.

 

Кардинал дав інтерв'ю американському "CNA" напередодні Міжнародного дня "Evangelium vitae", присвяченому роздумам про цінності та сакральність людського життя.

 

Ватиканський єрарх нагадав, що "у всіх демократичних країнах люди мають право голосу", і якщо вони будуть наполягати на чомусь, уряду доведеться змінити свою позицію. "Якщо люди не наполягають, якщо немає сильного навчання церковних лідерів і рішучої підтримки добрих мирян, які беруть участь у русі "pro-life", Церква програє", вважає кардинал.

 

Цьогорічний міжнародний день "Evangelium vitae" пройде у Ватикані 15 і 16 червня під час Року Віри. 16 червня вранці Папа Франциск очолить Літургію на площі св. Петра. А напередодні, в суботу вранці, відбудуться катехитичні зустрічі в римських парафіях. О 20.30 до головної ватиканської площі попрямує мовчазна смолоскипна хода, котра покликана нагадати про недоторканність людського життя.

 

Префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури наголосив, що "важливо, щоб хороші католики увійшли в політику" і виступили проти антигуманного законодавства і підтримки на державному рівні "так званих агентів смерті, які створили абортивну індустрію". Сьогоднішня людина має зрозуміти, вважає єрарх, "що якщо немає поваги до людського життя, то все суспільство зводиться до насильства і смерті, воно руйнує себе".

 

"Сьогодні напади на людське життя більш серйозні, ніж будь-коли", – зауважив кардинал Берк і додав, що культура життя, це не тільки ідея католиків – вона "прописана в серцях усіх".

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va