Кардинал Бертелло: реформа Римської курії на користь місцевих Церков
  • Чтв, 22/08/2013 - 18:51

Реформована Римська курія перебуватиме на більшій службі локальним Церквам. Про це розповів під час свого візиту до Республіки Бенін кардинал Джузеппе Бертелло, керівник Губернаторства Держави Ватикан, в інтерв'ю католицькому виданню "La Croix du Benin". Кардинал є одним з восьми членів кардинальської дорадчої групи, створеної при Понтифіку 13 квітня. Однією з цілей цієї структури є допомогати Святішому Отцю у підготовці проекту змін до Апостольської конституції "Pastor Bonus", яка регулює роботу Римської курії.

Кардинал Бертелло розповів, що в даний момент члени дорадчої групи намагаються зібрати всі пропозиції, які надходять з різних помісних Церков і єпископських конференцій щодо реформування Римської курії. "Ми повинні зрозуміти, що думає також і Римська курія з даного питання. Необхідно також вислухати Святішого Отця, щоб знати про його побажання", − сказав він.

За словами кардинала, необхідно зрозуміти, якого роду реформа має відбутися, щоб Римська курія перебувала на більшому служінні єпископським конференціям і місцевим Церквам. "Ми повинні надати велике значення духу служіння", − сказав кардинал Бертелло.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va