Кардинал Бертоне передав подяку Папи сім'ям гвардійців
  • Втр, 07/05/2013 - 14:17

 Вранці 6 травня кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне служив св. Літургію  в базиліці св. Петра. На ній були присутні Папські гвардійці й гості свята приведення до присяги нової групи охоронців Понтифіка. В основному – це члени їх сімей. Їм, особливо матерям, сестрам, бабусям, а також дружинам і дочкам офіцерів передав кардинал  вітання Папи Франциска. Пригадуючи у проповіді героїзм протягом  історії з боку захисників Пап, кардинал нагадав постаті виховательок жертовних охоронців наступника Петра і віри, а також їх вірних подруг. Так увійшла в історію полку Єлизавета Клінглер, дружина командира Папських гвардійців Каспара Ройста, якого вбили на її очах, а вона своїм тілом прикривала пораненого, а потім убитого чоловіка і була сама важко поранена 6 травня 1527.
Кардинал відзначив також внесок і близькість до служби гвардійців монахинь-альбертинок.

"Не меншої  сили вимагає щоденна підтримка швейцарських гвардійців з боку сім'ї для ідеального виконання нелегкого обов’язку  навіть у мирні часи" – зазначив целебрант. Тому свою вірність Святому Престолу стверджують протягом століть і багато жінок, які непомітно, ціною багатьох жертв, підтримують своїх наречених і чоловіків.

"Святіший Отець особисто попросив передати всім вам свою подяку з побажанням мужності", – завершив звернення до бійців найдавнішого з військових підрозділів світу та їх сімей кардинал Бертоне, підкресливши, що Франциск першим подає приклад, так необхідний для хорошої служби, – довірливої покірності , "вкоріненої у вірі в Бога, яка нескінченно любить і прощає".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va