Кардинал Бертоне підсумував свою діяльність на посаді Держсекретаря у книзі
  • Птн, 08/11/2013 - 13:03

12 листопада 2013 у Ватикані відбудеться презентація книги колишнього Держсекретаря Ватикану кардинала Тарчізіо Бертоне. Видання "Папська дипломатія в глобалізованому світі" представляє собою збірник промов і офіційних звернень кардинала Бертоне в період з вересня 2006 р. по червень 2013р. Передмову до книги написав Бенедикт XVI, з яким кардинал працював протягом семи років як найближчий співробітник.

На думку Папи-емерита, "кардинал Бертоне пропонує задіяним в дипломатичному служінні Святого Престолу, і не тільки, серію всеосяжних роздумів над головними питанням, які стосуються життя спільноти народів", а також над темами, що впливають на "найглибші устремління людської сім'ї і: мир, розвиток, права людини, релігійна свобода, наднаціональна інтеграція".

43 тексти, вміщені в книзі, поділений на 7 розділів, присвячених відносинам Святого Престолу з державами і народами, місії папських дипломатів, правам і гідності людини, релігійній свободі, європейській інтеграції. У книзі містяться також послання, спрямовані кардиналом Бертоне від імені Папи і тексти, написані єрархом ще до початку єпископського служіння.

У презентації видання візьмуть участь о.Федеріко Ломбарді, глава прес-служби Святого Престолу, архиєпископ Домінік Мамберті, секретар з відносин Святого Престолу з державами, Ганс-Герт Петтерінг, колишній голова Європейського парламенту і керівник Фонду імені Конрада Аденауера, а також інші політичні, наукові та релігійні діячі. На презентації буде присутній сам кардинал Тарчізіо Бертоне.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va