Кардинал Бертоне: реформу Ватиканського банку почав ще Бенедикт XVI
  • Пон, 05/08/2013 - 20:15

Папа вирішив залишитися в літній період у Ватикані, діяльність Святого Престолу в цей час протікає в більш повільному, відпускної ритмі. На відпочинку знаходиться в тому числі і кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне. Свою відпустку він проводить як зазвичай у Ле-Комб-д'Ентро в долині Аоста, де неодноразово відпочивали Іван Павло II і Бенедикт XVI.

Приїзд туди важливої особи з Ватикану, зрозуміло, викликав інтерес журналістів. Кардинала Бертоне запитали про реформу Римської курії і, зокрема, Інституту релігійних справ - Ватиканського банку. Як зазначив кардинал, зміни в цій структурі Святого Престолу почалися ще в рамках попереднього понтифікату. Папа Франциск взяв на себе це завдання, приймаючи конкретні кадрові рішення, щоб "скористатися знаннями, навичками і компетенцією" людей, запрошених з усього світу. Це допоможе "вирішувати будь-які проблеми на благо Церкви і суспільства", - сказав кардинал Держсекретар.

За словами єрарха, "Інститут релігійних справ надавав і продовжує надавати велику підтримку Церкві. Звичайно, він повинен, як сказав Папа, відповідати критеріям чесності та прозорості, оскільки це церковна  інституція ", - сказав італійський кардинал.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va