Кардинал Бертоне згадав про чудо Євхаристії в Баньо-ді-Романья
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

«Чудеса не є подіями, які покликані давати віру, але доповнювати її, коли вона існує, і є живою. Вони також мають пробудити і примножити її, коли вона відсутня, або якщо вона слабка». Державний секретар Ватикану сказав це під час 600-річчя євхаристійного чуда в італійському місті Баньо-ді-Романья.

 

Кардинал Тарчизіо Бертоне наголосив, що святкування цієї події на порозі Року Віри знову нагадує про необхідність піклуватися про свою власну віру і молитву, щоб Бог примножив нам її. Водночас кардинал зазначив, що чудо, яке сталося кілька століть тому, має заохотити людей і сьогодні до глибшої участі в Євхаристії і поклонінню Христові у Святих Дарах з повнотою віри.

 

Держсекретар Ватикану нагадав про подію, під час якої у церкві у Баньо відбулось євхаристійне чудо. Священик, який служив Літургію, не вірив у те, що відбувалося на вівтарі. Під час Переєстествлення вино в чаші почало кипіти, кілька крапель, змінюючись на кров, пролились. Потім священик зізнався, що йому бракувало віри. Звістка про чудо, завдяки вірі тамтешніх мешканців, не забута упродовж століть. Спеціальні дослідження підтвердили його автентичність.

За матеріалами pl.radiovaticana.va