Кардинал Брандмюллер: Висвячення жінок – єресь
  • Птн, 25/05/2018 - 14:59

Висвячення жінок на священиків чи дияконів – це єресь, що тягне за собою екскомуніку. Так зазначив кардинал Вальтер Брандмюллер на шпальтах німецької газети «Die Tagespost».

Колишній глава Папського комітету історичних наук, а також один із чотирьох підписантів «dubia», відповідав на слова Аннеґрет Крамп-Карренбауе, котра 10 травня зазначила, що жінки повинні займати керівні посади в Церкві. Генеральний секретар Християнсько-демократичного союзу сказала виданню «Die Zeit», що хоч сподівається на висвячення жінок-священиків, але більш реальною ціллю є жіночий дияконат.

У своїй відповіді кардинал Брандмюллер нагадав, що питання священичих свячень для жінок авторитетно відкинув ще Папа Іван Павло ІІ. В результаті, кожен, хто цьому опирається, включаючи свячення жінок-дияконів, не лише «порушує основи католицької віри», але й впадає у єресь, наслідком якої є «виключення з Церкви – екскомуніка».

Німецький кардинал додав, що постійне вимагання священичих свячень для жінок, відміни целібату для священиків, а також поновного церковного шлюбу після розлучення не принесе очікуваного оживлення Церкви. Він подає приклад лютеранської Церкви у Німеччині, в якій виконання усіх цих побажань в результаті привело до опустошіння храмів.

Кардинал наголосив, що Католицька Церква не є людською інституцією». Вона є спільнотою тих, хто вірує в Ісуса Христа, збудована на таїнствах, живе у формах, структурах і відповідно до прав, даних їй Богом. Тому жодна людина не в силі їх змінити, навіть Папа чи собор, інформує wiara.pl.