Кардинал Держсекретар: плідний діалог Папи з Європою
  • Чтв, 26/10/2017 - 09:51

Діалог Понтифіка з Європою приносить плоди і стосується, серед іншого, людської гідності і миру. Про це написав кардинал П'єтро Паролін в передмові до книги під назвою "Папа і шістдесят років європейської інтеграції", яка була представлена в Римі 23 жовтня 2017 р. «Святий Престол дивився і, як і раніше, дивиться на європейський проект з глибокою симпатією і увагою, в тому числі і тоді, коли, здається, домінують розбіжності", - наголосив Держсекретар Його Святості.
Кардинал Паролін зазначає, що "центральне місце в європейському проекті завжди займала людина і її гідність". 

"Європа - це не просто набір політичних правил і процедур в області економіки. Це, як каже Франциск, "життя, спосіб розуміння людини, починаючи з її надприродної і невід'ємної гідності". Треба визнати, що європейський проект має важливе досягнення: він гарантував один з найдовших періодів миру, який знає історія цього континенту. Слід пам'ятати, що мир є важливою цінністю, яку будь-коли можна розглядати як щось дане раз і назавжди, це істотна умова гармонійного розвитку кожної спільноти", - йдеться у передмові кардинала Держсекретаря.

Глава дипломатії Святого Престолу сподівається на "впевнену і щедру прихильність християн до європейської побудови, і в той час на визнання усіма зацікавленими установами внеску, який релігійні спільноти можуть зробити в будівництво цього спільного дому, який - як нагадав Папа - безсумнівно заслуговує свого зведення".