Кардинал Держсекретар про місію ватиканських дипломатів
  • Нед, 23/06/2013 - 12:56

Святі Петро і Павло є прикладами для сучасних ватиканських дипломатів, вважає кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне.

22 червня він очолив Літургію у базиліці св. Петра для Апостольських Нунціїв, які перебувають цими днями в Римі. Єрарх переконаний, що папські представники повинні наслідувати смирення і стійкість св. Петра та ентузіазм і апостольську ревність св. Павла. Дивлячись на двох апостолів, можна зрозуміти, що корінь віри і джерело місії Церкви – в дружбі з Христом, звернув увагу кардинал. Він додав, що дипломатам часто доводиться працювати у важких обставинах, в умовах невдач і нерозуміння, але вони покликані постійно бути в розпорядженні Господа з власними слабкостями і обмеженістю.

Кардинал Бертоне закликав Нунціїв ніколи не "маскувати слабкості віри" за демонстрацією сили, активності й інтелекту. Він застеріг від "ідолопоклонства", яке полягає у віддаванні пошани "кому-небудь або чому-небудь" замість Бога або на рівні з Ним. "Віруючий покликаний визнати, що тільки Бог є Богом, що Він один має право на поклоніння і служіння", – сказав кардинал Держсекретар. Цей вибір, зазначив він, буде мати людина до кінця її днів, а "мамона" завжди буде спокушати своєю ілюзорною гарантією безпеки.

Апостольський Нунцій має "життєво важливе завдання" представляти Наступника св. Петра на рівні Церков, національних та міжнародних органів, наголосив кардинал Бертоне. За його словами, для ефективного виконання цієї місії потрібна смиренність і простота,  яка є такою непопулярною в очах цього світу.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va