Кардинал Держсекретар зустрівся з політичними лідерами Чехії
  • Пон, 17/11/2014 - 10:58

Кардинал Держсекретар П'єтро Паролін зустрівся з політичним керівництвом Чеської Республіки. Високий ватиканський єрарх знаходиться в Празі на запрошення архиєпископа кардинала Домініка Дуки з нагоди святкування 25-річчя канонізації св. Агнешки Чеської. Цього року країна відзначає також ювілей Оксамитової революцією листопада-грудня 1989 - ряду подій, які, відносно мирно, привели до падіння комуністичного режиму і встановлення демократії. Під час зустрічі з Президентом Чехії Мілошем Земаном, кардинал Паролін висловив надію, що папа Франциск "в найближчому майбутньому зможе відвідати цю прекрасну землю, багату духовної та культурної спадщини", як це робили Іван Павло II і Бенедикт XVI. Кардинал запевнив чеського лідера в тому, що при нагоді Святіший Отець з радістю прийме його у Ватикані.

Під час приватної зустрічі з головами чеського парламенту, кардинал Паролін підкреслив, що Церква підтримує зусилля чехів по зміцненню свободи і демократії. Кардинал запевнив, що католицька громада продовжуватиме допомагати країні відповідати на сучасні виклики і працювати на благо всього суспільства, особливо його найбільш потребуючих прошарків.

Зустрічаючись з членами уряду та дипломатичного корпусу в найдавнішому Страгавському монастирі, кардинал Паролін нагадав про страждання католиків в Чехії і переслідування Церкви в роки тоталітаризму. Він відзначив внесок колишнього архиєпископа Празького Франциска Томашека для перемоги над комуністичною системою і в мирний розвиток Оксамитової революції. Кардинал висловив надію на зміцнення співпраці та дружби між Чеською Республікою та Апостольським Престолом заради сприяння справжньому розумінню гідності людської особистості і миру між народами