Кардинал Долан віддав шану покійному баптистському проповіднику Біллі Грему
  • Чтв, 22/02/2018 - 13:49

Архиєпископ Нью-Йорку кардинал Тімоті Долан віддав шану проповіднику Біллі Грему, південному баптисту, котрий помер 21 лютого у віці 99 років і який користувався пошаною серед католиків.

«Як і будь-хто, хто зростав в 1950-60-ті роки, я можу сказати, що було важко не звернути увагу на Біллі Грема і не бути враженим його проповідуванням», - сказав кардинал.

«Без сумніву, наша родина Доланів була католицькою, твердою у вірі, але в нашому домі завжди була повага до Біллі Грема і того, що він робив для того, щоб наблизити людей до Бога», - розповів він. – «Де б він не був: на радіо, телебаченні чи на зустрічах з президентами, він завжди мав те саме послання: Ісус є твоїм Спасителем, і Він хоче, щоб ти був щасливий з Ним завжди».

«Як в історика, котрий вивчав релігійне минуле нашої країни, моя повага до нього і його ролі в Євангельському русі Америки лише зростала», - сказав кардинал Долан. – «Нехай Господь, Котрого Біллі Грем так віддано любив, дарує йому вічний спокій».

Як інформує Catholic Herald, Папа Іван Павло ІІ ставився тепло до Грема, і навіть розповідають, що одного разу під час зустрічі сказав до нього: «Слухай, Греме, ми з тобою брати!». В свою чергу покійний Грем називав Папу Івана Павла ІІ «моральним лідером світу».