Кардинал Долан зачитає молитву на інавгурації президента Трампа
  • Втр, 03/01/2017 - 18:13

Кардинал Тімоті Долан з Нью Йорка будем одним із шести релігійних представників, які зачитуватимуть молитви під час інавгураційної церемонії президента Дональда Трампа.

Як повідомляє «The Washington Post», крім кардинала Долана, інавгураційний комітет запросив для участі Френкліна Ґрехема, рабина Марвіна Хієра, Вейна Т. Джексона, Семюеля Родріґеса та Полу Вайт, котрі зачитуватимуть молитви під час церемонії.

Варто зазначити, що рабина запрошено на інавгурацію вперше після другої інавгруації Рональда Рейґана в 1985 році. Трамп обрав більше представників духовенства, ніж усі його попередники з 1989 року, котрі обирали лише одного-двох релігійних представників для молитви на інавгурації.

Під час президентської передвиборчої кампанії кардинал Долан висловлював критику ставлення Трампа до імміграції. Як Архиєпископ Нью Йорку, він є найбільш видатним католицьким представником в США. «Я маю честь бути запрошеним на президентську інавгурацію, і молитимусь за те, щоб Всемогутній Бог надихав і вів нового Президента та продовжував благословляти нашу велику Націю»,– сказав кардинал.