Кардинал Дзівіш розповів у чому криється сила СДМ
  • Втр, 26/07/2016 - 13:14

В генеральній штаб-квартирі СДМ на краківській алеї Міцкевича, 25 липня 2016 року відбулася прес-конференція, під час якої виступали архієпископ Краківський кардинал Станислав Дзівіш, координатор генерального оргкомітету СДМ єпископ Даміан Мускус OFM, воєвода Малопольський Юзеф Пільх, маршал Воєводства Малопольського Яцек Крупа та мер міста Кракова Яцек Майхровський.

На вулицях самого Кракова можна було відчути атмосферу радості і миру. "Під час зустрічі молоді в різних містах Польщі ми відчуваємо панування радості і миру", – відмітив архієпископ. Згадавши про трагічні події останнього тижня, що зараз в Європі та в цілому світі все більше панує атмосфера терору, і підкресливши, що насправді "Європа потребує миру". Тому власне СДМ сприяють зміненню на краще атмосфери як у Кракові, так і в цілому світі. У чому криється сила Днів Молоді? В Божому Милосерді ,– зазначив архієпископ.

Зі свого боку єпископ Мускус додав, що "Краків має центр своєї духовності: Лаґевники. Це місце двох святинь: святиня Божого Милосердя і святиня Івана Павла ІІ. Сам Йоан Павло ІІ тут присвятив світ Милосердю Божому. «Ми хочемо, щоби саме тут, у четвер, молодь зустрілася з Божим Милосердям в таїнстві сповіді".

Єпископ Мускус також підкреслював, що Милосердя буде в центрі катехез, які будуть проголошуватися сотнями єпископами. У п'ятницю, під час Хресної Дороги, хрест будуть носити різні люди і групи, які заангажовані в ділах милосердя, такі як спільнота Св. Егідія, організація "Кірхе-ін-Нот" та інші.

У суботу головна зустріч з Милосердям відбудеться під час молитви перед Пресвятими Дарами, тобто перед Євхаристійним Тілом Самого Ісуса Христа. А у неділю будемо зустрічати Милосердя в Євхаристії і будемо дякувати Богові за Його любов до нас.