Кардинал Дзівіш: Закон про in vitro негідний християнина
  • Суб, 06/06/2015 - 18:27

Закон про in vitro, дозвіл продавати таблетки «наступного дня» і ратифікація конвенції про боротьбу з насильством щодо жінок викликають тривогу, – сказав кардинал Станіслав Дзівіш у проповіді, виголошеній на закінчення процесії Божого Тіла.
Митрополит Кракова назвав підготований закон про in vitro ліберальним і негідним християнина. Використовуючи цей метод, не можна забувати, що він також пов'язаний з селекцією, знищенням чи заморожуванням на довгий час людських ембріонів. Це, отже, аморальний метод, неприйнятний для християн і людей, які поважають фундаментальне право кожної людини на життя, – сказав кардинал Дзівіш у своїй проповіді до кількох тисяч вірних, присутніх на площі «Головний ринок». Він звернув увагу на ратифікацію та підписання конвенції про боротьбу з насильством щодо жінок: Насильству треба протидіяти, але не прийняттям припущень, що базуються на фальшивій гендерній ідеології. Це провадить до деструктивних змін, що нищать шлюб, сім'ю, виховання дітей і традицію.
Кардинал Дзівіш додав, що голос польських єпископів у цій справі не почули, а також у питанні продажу так званої таблетки «наступного дня». Безвідповідальним є дозволяти продавати абортивну таблетку, ще й доступну без рецепта для п'ятнадцятирічних дівчат. Йдеться про основи суспільного життя. Йдеться про добро всіх нас, незалежно від світоглядних переконань, – сказав кардинал Станіслав Дзівіш. Він також закликав морально відновити Краків перед Всесвітніми Днями Молоді, що наближаються.
У процесії Божого Тіла з Вавелю на площу «Головний ринок» взяли участь кілька тисяч людей. Були присутні також діти, що приступили до Першого Причастя, представники краківських університетів і монашества. Також був присутній президент – Анджей Дуда з батьками.