Кардинал Ердо: Люди цікавляться Євхаристійним Конгресом, бо їм бракує Ісуса
  • Птн, 29/11/2019 - 13:52

Міжнародний Євхаристійний Конгрес, який відбудеться в Будапешті наступного року, користується несподіваною популярністю в Угорщині. Велика підготовка стала можливістю для багатьох молитовних, культурних та благодійних ініціатив, – каже кардинал Петер Ердо, примас Угорщини. Конгрес відбуватиметься з 13 до 20 вересня під гаслом «Усі мої джерела в Тобі». Запис уже відкритий. Зголошуються учасники з усього світу. «Варто записатися якомога швидше. Тоді витрати нижчі. Так само простіше організувати перебування та програму для великих груп», – каже Архиєпископ Естергома та Будапешта.

Як наголошує кардинал Ердо, програма Конгресу враховує зміни, що відбулися в підході до Євхаристії, а саме повторне відкриття адорації Найсвятішого Таїнства, особливо серед молоді.

«Велике зацікавлення Євхаристійним Конгресом виникає з того, що люди сьогодні голодні та спраглі. Вони хочуть зустріти Ісуса, свідомо чи несвідомо. Це не ми пробуджуємо їхнє зацікавлення. Їх приваблює послання, яке маємо їм запропонувати. І це ми повинні їм передати. Про це мусимо старатися, щоб наше свідчення було автентичним, – каже кардинал Ердо. – Також є деякі знаки, які свідчать про те, що в культурі є певні зміни. Наприклад, нова популярність адорації Найсвятішого Таїнства, безперервної адорації. Десятиліття тому вважалося, що це лише прояв традиції, народної побожності, а сьогодні саме молоді люди шукають можливостей для євхаристійної адорації. Як наслідок, у багатьох церквах запровадили адорацію – постійну або принаймні періодичну, поки відкрита церква. У цьому також проявляється той факт, що це покоління є дуже «візуальним»».

Кардинал Ердо запевняє, що на учасників Євхаристійного Конгресу в Будапешті чекає дуже насичена програма. Взяли до уваги потреби молоді, а також сімей з маленькими дітьми. Після обіду буде відкрита культурна програма у співпраці з театрами та музеями угорської столиці. Одного дня запланували поїздку потягом до Естергома до могили кардинала Міндсенті та з нагоди 750-ї річниці з дня смерті засновника паулінів бл. Євсевія з Естергома. Цей пункт програми, як сказав кардинал Ердо, готується разом з паулінами з Ченстохови.