Кардинал Фаррел: вчитися й вчити дітей слухати Святого Духа під час пандемії
  • Срд, 22/04/2020 - 13:43

Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя пояснює причини відкладення важливих церковних заходів та наголошує на важливості сім’ї як місця, де потрібно вчитися позбуватися егоїзму та слухати Святого Духа.

Covid-19 змушує окремих людей та суспільство змінювати багато програм та планів. Те саме стосується Святого Престолу та всієї Церкви. Перенесено на один рік дату двох важливих заходів: наступний Всесвітній день молоді відбудеться в Лісабоні в серпні 2023 року, а Всесвітня зустріч сімей у Римі – в червні 2022 року. 

Довгий шлях до звичного ритму життя 

Про причину відкладення цих заходів в інтерв’ю для Vatican News розповів Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя кардинал Кевін Фаррел. Він пояснив, що ці дві події відбуваються на міжнародному рівні, а тепер важко передбачити, якою буде ситуація після пандемії. Всесвітня зустріч сімей була запланована на червень 2021 року і вже тепер потрібно було б займатися організаційними питаннями. Тим більше, як наголосив кардинал Фаррел, невідомо, якою буде економічна ситуація наступного року і чи сім’ї мали б змогу приїхати до Риму на зустріч. Він висловив припущення, що для повернення до нормального життя потрібно буде два-три роки. Тим часом Дикастерія в справах мирян, сім’ї та захисту життя надалі допомагає дієцезіям у всьому світі в їхній душпастирській праці з сім’ями та молоддю. 

Сім’я в час пандемії

Ділячись своїми думками про те, як варто переживати цей період пандемії, Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя зазначив, що Папа Франциск під час своїх ранкових Святих Мес в «Домі святої Марти» вказує на важливість сім’ї, як центрального місця в житті людини. 

Він підкреслив, що вимушене постійне перебування в сім’ї є нагодою для того, аби вчитись позбуватися егоїзму та краще пізнати одні одних. Проповідуючи під час однієї з ранкових Святих Мес, Святіший Отець вказав на важливість тиші в нашому житті, коли ми можемо слухати Святого Духа. «І ми повинні виховувати наших дітей, навчаючи слухати Святого Духа, думати про Бога і про життя, про те як зміниться наше життя після цієї пандемії», – зазначив на завершення кардинал Фаррел.