Кардинал Філоні відвідав Пакистан
  • Нед, 03/11/2013 - 10:07

Незважаючи на труднощі, з якими стикаються релігійні меншини в Пакистані, Церква завжди закликала будувати мости, а не стіни. Про це говорив кардинал Фернандо Філоні до єпископів з країн Центральної Азії.

Зустріч у Пакистані з єпископатом, була одним з основних пунктів візиту префекта Конгрегації євангелізації народів, яка тривала з 30 жовтня до 2 листопада.

Серед згаданих труднощів, італійський кардинал зазначив проблеми, пов'язані з мирним співіснуванням з мусульманською більшістю і порушення прав людини, особливо щодо свободи совісті та релігії. З іншого боку, єпископ застерігав від спокуси прозелітизму у місії Церкви – прагнення завербувати якомога більше прихильників. Потрібно зберігати баланс між проголошення Євангелія і свободою совісті, пам’ятаючи, що поруч з місіонерським служінням діє Божа благодать – зазначив кардинал Філоні і додав, що доказом цього є соціальна роль Католицької Церкви в Пакистані, яка реалізується виключно власними людськими ресурсами.

Ця незалежність стала можливою та зростала кров'ю мучеників, жертв екстремізму і фанатизму, яких суттєво побільшало в останні десятиліття. Префект Конгрегації євангелізації народів навів приклад Шахбаза Бхатті, політика Пакистану, який, як він сказав: «пролив свою кров за віру і помер за мир».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va/