Кардинал Герхард Мюллер відвідає польський сейм
  • Втр, 11/10/2016 - 18:16

Міжнародна конференція «Сталий розвиток у світлі енцикліки “Laudato Si”» відбудеться в суботу 15 жовтня в сеймі. Її гостем буде префект ватиканської Конгрегації доктрини віри кардинал Герхард Мюллер, повідомляє «Deon.pl».

Зустріч має відбутися в межах ювілейної 1050 річниці хрещення Польщі, а її співорганізатором є міністерство охорони довкілля.

Від імені Святого Престолу у варшавській конференції візьмуть участь фахівці у сфері теології. Міністерство охорони довкілля запросить учених, які говоритимуть про концепцію сталого розвитку.

У квітні цього року з’явився інтенційний лист, на основі якого запланували майбутню конференцію. Його підписав кардинал Герхард Мюллер і міністр довкілля Ян Шишко. Обидва висловили у листі заклопотаність про стан довкілля, що впливає на здоров'я і благополуччя нинішнього і майбутніх поколінь.

На думку міністра Шишко, міжнародна наукова конференція в сеймі закінчиться конкретними пропозиціями. – Це велика честь для міністерства охорони довкілля, а також велика честь для мене. Мабуть, Апостольська Столиця зауважила, що Польща є країною, яка є лідером у реалізації концепції сталого розвитку, і країна, яка представила цю концепцію на 21-й конференції сторін кліматичної конвенції в Парижі. Ці постулати взяли звідти – нагадав міністр довкілля.

Раніше в сеймі відбулися дві конференції присвячені сталому розвитку Польщі та Європи, що засновані на енцикліці Папи Франциска “Laudato Sі”. Їхніми організаторами були також Вища школа соціальної і медіальної культури в Торуні, Товариство з питань сталого розвитку Польщі та незалежна самоврядна професійна спілка «Солідарність».