Кардинал Грасіас: католики можуть очікувати багато змін
  • Птн, 27/09/2013 - 17:29

Одним із восьми кардиналів, яких Папа призначив своїми радниками у справі реформи Римської Курії та управління Церквою, є Архиєпископ Бомбею, кардинал Освальд Грасіас. Він розповідає, що католикам слід очікувати багато змін в управлінні Церкви.

Перша офіційна зустріч групи із восьми кардиналів-радників має відбутись 1 жовтня у Ватикані. «Я думаю, що католикам слід очікувати на багато змін, а саме у сфері управління. Але не думаю, що одразу після цієї зустрічі відбудуться якісь драматичні зміни», – зазначив кардинал.

Восьмеро кардиналів-радників довго обдумували, які теми слід заторкнути на зустрічі з Папою. Серед тем, які будуть обговорюватись – роль жінок у Церкві, справа анулювання шлюбів.

«Власне після цієї зустрічі ми зможемо чітко зрозуміти, чого хоче Святіший Отець. І я сподіваюсь, що ми зможемо наблизити помісні церкви до Папи. Для нього це дуже важливо», – розповів кардинал Грасіас, додаючи, що будь-яка реформа повинна відповідати потребам усієї Церкви, а не лише Церкві в Європі.

«Думаю, що власне це Святіший Отець намагається нам сказати: назад до витоків, до коріння. Ісус прийшов, щоб служити бідним, відкиненим, щоб дати їм свободу. Саме це повинна робити Церква, і саме до цього ми є покликані», – сказав кардинал Грасіас.

Кардинал Грасіас з Бомбею є єдиним представником з Азії у групі восьми кардиналів-радників. Решта кардиналів представляють інші частини світу.

За матеріалами romereports.com