Кардинал Грасіас відвідав засуджену канадійську захисницю життя
  • Суб, 17/08/2013 - 10:44

Кардинал Освальд Грасіас відвідав у в'язниці канадську захисницю життя Марі Вагнер, яку засудили за те, що у абортивних клініках Торонто розповідала жінкам про наслідки аборту, намагаючись переконати їх змінити рішення.

Пояснюючи своє рішення суддя сказав, що «жінка не поважає закони, що діють в Канаді та в своїй діяльності керується якимось вищим законом». «І ви, міс, і ваш Бог помиляєтесь. Ви не можете своєю поведінкою приносити страждання іншим людям», – сказав суддя. Засуджена могла вийти під заставу, але вирішила, що в'язниця зараз є тим місцем, де вона хоче виявляти свою віру і говорити про цінність життя.

Після зустрічі з активісткою індійський кардинал, що є одним з восьми найближчих співробітників Папи, завданням яких є допомогти йому реформувати Римську курію, сказав, що вражений її великою вірою і простотою, а також тим миром, який виходить від неї.

«Франциск неодноразово говорив про потребу свідчити Євангеліє посеред труднощів. Я глибоко переконаний, що це робить Мері Вагнер», – вважає Архиєпископ Бомбея. Засуджену він назвав  захисницею невинних дітей, які самі не можуть захистити свої права.

Під час візиту кардинала Грасіаса капелан канадської в'язниці сказав, що деякі ув’язнені жінки вирішили відмовитись від запланованого аборту. Вони змінили своє рішення після того, як дізналися, що Марі Вагнер за своїх виступи на користь життя була засуджена до тюремного ув'язнення.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va