Кардинал, хворий на коронавірус: «Дякувати Богу, я одужую»
  • Срд, 08/04/2020 - 23:13

Перший кардинал, в якого підтвердили діагноз коронавірусу, 8 квітня написав послання, в якому дякує своїй пастві за молитви і повідомив, що одужує.

66-річний італійський кардинал Анджело Де Донатіс зараз перебуває у клініці «Джемеллі» у Римі. Кардинала госпіталізували 30 березня, повідомляє Catholic Herald.

«Дякую лікарям, медсестрам та усьому персоналу лікарні «Agostino Gemelli» за турботу про мене та багатьох інших пацієнтів, за те, що проявляють глибоку людяність та співчуття Доброго Самарянина», - написав він.

Також у своєму зверненні кардинал написав про рядок з книги Матея 26,17, в якому учні запитують Ісуса де Він хотів би, щоб вони зготували Йому пасху. «Роздумуючи над цим питанням, у світлі досвіду моєї хвороби, я чітко зрозумів, що ніхто з нас не може насправді приготуватись до Великодня не усвідомлюючи, що, перш за все, власне Ісус щиро прагне «спожити Пасху» разом з нами», - зазначає він. – «Нам потрібно лише прийняти благодать і увійти нашим життям в Пасхальну Таємницю Христа, Котрий помер за наші гріхи і воскрес для нашого оправдання».

«Дозвольмо Господеві, через Його милосердну любов, зцілити наші немочі і утішити горе, яке ми носимо в наших серцях», - додав він на завершення.