Кардинал Клементе: семінарія – не для гомосексуалістів
  • Срд, 22/11/2017 - 20:45

Кардинал патріарх Лісабону Мануель Клементе, котрий виконує функції глави португальського єпископату, у розмові з представниками місцевих ЗМІ сказав, що богопосвячене життя не призначене для чоловіків із гомосексуальними схильностями. «Таких осіб я відраджую вступати до семінарії. Це для них невідповідне місце. Вони перебувають в дуже делікатній ситуації», - сказав він.

Глава португальського єпископату сказав, що нова програма душпастирської праці в Португалії, що служить покликанням до богопосвяченого життя і яку нещодавно опрацювали єпископи, передбачає психологічні тести для осіб, які хочуть стати семінаристами. Вони серед іншого мають вказати серед кандидатів до семінарії осіб, котрі мають гомосексуальні схильності.

В португальських духовних семінаріях готується до прийняття священичих свячень близько п’ятисот семінаристів. Відповідно до даних, які наводить єпископат Португалії, впродовж останніх сімнадцяти років кількість семінаристів дещо коливалась. В 2000 році в цій країні було 547 семінаристів, а вже через 12 років – 474 років. В 2015 р. їх загальна кількість становила 551, інформує wiara.pl.