Кардинал Кох: Ми не можемо адаптувати віру на догоду часу, як християни зробили в часах нацизму
  • Птн, 27/03/2015 - 11:46

Кардинал Курт Кох у своєму інтерв’ю німецькому католицькому виданню «Die Tagespost» твердо заперечив пропозицію кардинала Райнхарда Маркса і єпископа Оснабрюке Франца-Йозефа, які, як делегати майбутнього Синоду з питань сім’ї, запропонували, щоб Церква більше наблизилася до «реалій життя» і лібералізувала своє ставлення до питання конкубінату розлучених і знову «одружених». Кардинал Маркс зайшов так далеко, що заявив, що німецький єпископат прийме душпастирське рішення незалежно від позиції Риму. Повідомляє портал «Live Site».

Кардинал Кох – голова Папської ради сприяння єдності християн заявив, що позиція єпископа Боде нагадує подібну історичну ситуацію, а саме часи ІІІ Рейху, коли «німецькі християни», колишні лютерани, переглянули свої віру в світлі націонал-соціалістичного світогляду, запровадивши в неї расистські ідеї.

Кардинал Кох дав зрозуміти, що не місія Католицької Церкви адаптовувати свої вчення в дусі часу. Але Церква повинна слідувати вченню Христа в усі часи протягом усієї історії. Також кардинал Кох наполягає, що небезпечно оголошувати «життєві реалії» третім джерелом Об’явлення поряд з Святим Письмом і Переданням.