Кардинал Кох: ми занадто багато мовчимо про переслідування християн
  • Втр, 22/07/2014 - 15:45

Про випадки переслідування християн у всьому світі необхідно відважно говорити. До цього закликає кардинал Курт Кох, нагадуючи, що зараз ми є свідками більшого переслідування, ніж в перші століття християнства. Християни становлять 80 відсотків усіх, кого переслідують за віру.

Глава Папської Ради сприяння єдності християн зазначив, що стосовно переслідування самі ж християни занадто багато мовчать. Він нагадав, що в перших століттях говорили, що кров мучеників є посівом нових християн. «Усі спільноти і усі Церкви мають своїх мучеників. Кров не розділяє, але об’єднує. Зараз можемо говорити про те, що мученики є зерном екуменізму і майбутньої єдності», – наголосив кардинал Кох.

Він також нагадав, що Папа Франциск говорив про екуменізм терпіння. Воно стало фундаментом для глибшої і більш духовної екуменічної взаємодії. Це особливо спостерігається в країнах Близького Сходу, звідки християни змушені втікати під загрозою смерті. «Нам боляче дивитись, як там залишаються лише покинуті будинки, а вірних нема й сліду», – говорив кардинал Кох, нагадуючи, що така ситуація присутня зараз в Сирії та Іраку. Яскравим прикладом цього є Мосул, де після двох тисяч років присутності вже майже не залишилось християн.