Кардинал Кох: відновити розірваний одяг Христа
  • Срд, 22/01/2014 - 01:51

18 січня 2014р. почався Тиждень молитов за єдність християн, нинішньою темою якого є слова з Першого послання апостола Павла до Коринтян: «Чи ж Христос поділився?". Ініціатива триватиме до 25 січня.

За день до її початку папа Франциск зустрівся з екуменічною делегацією з Фінляндії. Він закликав не зупинятися на шляху відновлення єдності між послідовниками Христа і залишатися вірними Його словам: "Щоб усі були одно".

Про значення Тижня молитов в інтерв'ю Ватиканському радіо розповів голова Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох. На його думку нинішня тема ініціативи, є свого роду душпастирським викликом.

"Ще з дитинства мене вражала історія, коли римські солдати ділили те,що належало Господу - Його одяг. Вони не хотіли його порвати, але залишити цілим. Так він став в історії символом єдності Церкви. Мене вражало також, що ми християни зробили те, що не зробили солдати - ми розірвали одяг Господа. Тепер необхідно багато роботи, щоб його з'єднати ...", - вважає кардинал. 

Говорячи про відносини з Православними Церквами кардинал Кох зазначив, що швидко зміцнюється дружба, розвивається діалог і співробітництво, свідченням чого є візити, які він здійснив протягом минулого року до Румунії і Росії. Менш успішний, на його думку, теологічний діалог, який багато в чому стримується через позицію Православних Церков з питання про примат св.Петра. Кардинал Кох зазначив, що нещодавно, з ініціативи одного грецького митрополита почався внутрішньо-православний діалог з цього питання, що є "позитивним" фактом.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va