Кардинал Кох: юдейсько-католицький діалог не переживав кризи в останні роки
  • Чтв, 09/05/2013 - 21:41

Юдейсько-католицький діалог, за оцінкою голови Папської Ради зі сприяння християнській єдності, під час понтифікату Бенедикта XVI не переживав жодних проблем. Навпаки, після його відставки немало єврейських лідерів наголошувало, що взаємини ніколи не були настільки гарними, як в цей період, сказав кардинал Курт Кох німецькому "KNA".

 

Перегляд тексту Молитви віруючих з Великої п'ятниці для екстраординарної форми св. Літургії римського обряду, що відбулося під час минулого понтифікату, на думку єрарха, свідчить про добрі  наміри Церкви щодо сповідників юдаїзму. Також "чесна" реакція Бенедикта XVI на "випадок Вільямсона" є ще одним доказом цього.

 

За словами кардинала Коха, Папа Франциск також був добре прийнятий в єврейському світі. Єрарх, відповідальний в Римській курії за екуменічні питання і діалог з юдаїзмом, задоволений тим, що єврейські партнери підійшли з великими очікуваннями і надією до новообраного Понтифіка. Це, на думку кардинала, пов'язане з добрими стосунками, які Святіший Отець, будучи Архиєпископом Буенос-Айреса, мав з місцевими рабинами і єврейськими громадами.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va