Кардинал Коккопальмеріо у Папи
  • Суб, 27/04/2013 - 13:50

На приватній аудієнції Папа Франциск прийняв кардинала Франческо Коккопальмеріо, главу Папської Ради інтерпретації законодавчих текстів. За останній час про нього багато говорили у зв’язку з висловленою ним пропозицією встановити у Ватикані уряд «модератора Римської Курії».

 

Кардинал Франческо Коккопальмеріо під час загальної конгерації кардиналів перед конклавом запропонував встановити новий уряд «Модератора Римської Курії», який мав би відповідати за її функціонування. Ця роль відрізнялась би від держсекретаря, який поряд з Папою повинен займатися проблемами Вселенської Церкви. Модератор обмежувався б питаннями Курії та її функціонуванням, щоб найкраще служила Папі.

 

Єрарх вважає необхідним постійний контакт Папи зі всіма дикастеріями, щоб знати, що діється в кожній з них і висловити їм свою оцінку. Італійський кардинал передбачає також можливість створення довкола Папи малої ради кардиналів, крім Держсекретаріату, яка постійно перебувала б у Ватикані, але це, на його думку, взагалі не є обов’язковим.   

 

За матеріалами: radiovaticana.va