Кардинал Краєвський на Лесбосі: черговий «гуманітарний коридор»
  • Втр, 03/12/2019 - 10:44

Апостольська Елемозінерія та Спільнота святого Егідія завершили черговий проект у рамках ініціативи гуманітарних коридорів, покликаних сприяти влаштуванню та інтеграції прохачів про притулок, які прибувають до Європи з Африки, Близького Сходу та Азії. Цього разу йдеться про біженців, що перебувають у таборах на грецькому острові Лесбосі.

Папа Франциск і біженці на Лесбосі

У квітні 2016 року, під час Ювілею Милосердя, Папа Франциск разом з Предстоятелями Константинопольської та Елладської Православних Церков відвідав цей острів й один із таборів. Літаком, яким він повертався до Риму, до Італії прибули також три сирійські сім’ї, видатки на утримання яких взяла на себе Апостольська Столиця, а Спільнота святого Еґідія заопікувалася процесом інтеграції.

В травні цього року Святіший Отець відрядив на острів Апостольського Елемозінарія кардинала Краєвського, щоб ще раз засвідчити солідарність з грецьким народом і з біженцями, яких він приймає. При цій нагоді він висловив сподівання, що вдасться знову прийняти групу молодих біженців та кілька сімей, що походять з Афганістану, Камеруну та Тоґо.

Новий гуманітарний коридор

Після періоду інтенсивних офіційних переговорів з компетентними органами, МВС Італії дало згоду на здійснення цього гуманітарного коридору. З цією метою кардинал Конрад Краєвський разом з декількома представниками Спільноти святого Егідія 2 грудня вирушили на Лесбос, звідки повернуться 4 грудня разом з 33 прохачами про політичний притулок, до яких протягом місяця приєднаються ще десятеро, запускаючи необхідні процедури щодо прохання про міжнародний захист. Також і в цьому випадку про утримання та інтеграцію подбають Святий Престол (через Апостольську Елемозінерію) та Спільнота святого Егідія.