Кардинал Краєвський: «Пам’ятаю, як цю святиню обіцяли Папі повернути вірянам 20 років тому»
  • Срд, 20/04/2022 - 12:34
Кардинал Кондрад Краєвський, який утретє за 45 днів війни прибув до України, під час свого останнього перебування подарував карету швидкої допомоги кардіологічній лікарні в Києві.

Впродовж Пасхального Тридення кардинал звершив Євхаристію і промовляв до вірян у храмі св. Миколая та в катедральному соборі св. Олександра в Києві, після чого повернувся до Ватикану. На Літургію Великого Четверга, що відбулася у храмі св. Миколая, були запрошені Президент України і Міністр культури та інформаційної політики України. Обох на урочистому богослужінні представляла Олена Богдан – Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.


Після Богослужіння Кардинал зустрівся з Оленою Богдан у присутності Апостольського Нунція в Україні архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса та настоятеля парафії св. Миколая о. Павла Вишковського ОМІ.


Під час зустрічі кардинал нагадав, що він востаннє був у Києві саме під час візиту Святішого Отця, нині вже святого Йоана Павла ІІ, і саме під час відвідання цієї святині Президент України Леонід Кучма пообіцяв Йоану Павлу ІІ, що католикам невдовзі буде повернуто цю святиню. «Я передам Ваші слова Міністру», – запевнила кардинала Олена Богдан.


Уже понад 30 років вірні парафії св. Миколая намагаються стати господарями у своїй святині. Нагадаємо, що минулого року між Міністерством культури і парафією було укладено меморандум, в якому держава зобов’язалася повернути храм Католицькій Церкві до 1 червня 2022 року.

Джерело: Католицький медіа-центр