Кардинал Краєвський: Папа благословляє всіх, без огляду на віросповідання
  • Чтв, 10/03/2022 - 14:06

Триває гуманітарна місія в Україні двох кардиналів з Римської Курії.

В Україні триває місія  спеціальних посланців Папи Франциска, які прибули, щоб засвідчити близькість з постраждалими від війни. Кардинал Майкл Черні, в.о. Префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові, побував на Закарпатті, де зустрівся з біженцями та з представниками християнських конфесій, які об’єднали зусилля для допомоги потребуючим.

Кардинал Конрад Краєвський, Папський Роздавач милостині, перебуває на Львівщині, де відвідує осередки надання допомоги біженцям, якими опікують церковні структури. В інтерв’ю для Радіо Ватикан – Vatican News він зазначив, що зустрічається з переміщеними особами, щоби передати їм вітання від Святішого Отця, поблагословити їх і досягти всіх місць, де це дозволить війна, «щоби вони відчули, що Святіший Отець поруч». «Немає значення, якого віровизнання, немає значенні, звідки походить людина. Святіший Отець всіх благословить і запевняє в своїй близькості», – сказав він.

Під час відвідин Будинку Паломника імені Блаженного Якова Стрепи Львівської архидієцезії РКЦ, що в Брюховичах біля Львова, львівський римо-католицький митрополит Мечислав Мокшицький зазначив: «Я дуже хочу подякувати Святішому Отцю, Папі Франциску за те, що є тут присутній з нами в особі кардинала Конрада Краєвського, який відвідує нашу Батьківщину. Відвідує всі притулки, а в особливий спосіб хоче бути тут з нами, молитися з нами, переживати цей важкий час війни. Просимо Його Еміненцію, щоби він передав Святішому Отцю нашу вдячність за всі жести солідарності, за його молитви, за його благословення, за його звернення до всього світу, щоби не було більше війни, щоби не проливалася кров по нашій землі. І надалі просимо, щоби він за нас молився і благословив. Дуже вам дякую».

Своїми думками поділився також Юрій Малецький, Національний делегат Лицарів Колумба в Україні:

«Хочу щиро подякувати від всіх українців за підтримку постійну Папи Римського, який молиться за нас. Дякую за допомогу і за візит кардинала Конрада Краєвського сюди в Україну. Це дуже важливо для нас сьогодні отримати цю підтримку, не тільки моральну, не тільки молитовну, але також матеріальну. Тому що зараз багато українців живе на межі бідності і фактично настала гуманітарна криза. І ця допомога, яку Папа Римський надає, ця підтримка українського народу є дуже важливою. Хочу від імені всіх Лицарів Колумба в Україні, всіх українців подякувати щиро за цю підтримку, за постійну допомогу».

«Приїхала сюди, бо вдома страшно. Ми живемо коло аеродрому, коло воєнних домів, військової частини, тому стало страшно. Ми майже без речей. Все, що є на нас – це всі наші речі. Приїхали автобусом. Наш мер міста домовився з перевізниками і вони почали вивозити людей. Плануємо їхати на Польщу. В нас там є матушка Оксана, яка займається милосердям. Вони вже там довго живуть. Сподіваємось, що все буде добре», – розповіла Яна з Київщини, що знайшла тимчасовий притулок в Будинку Паломника Львівської архидієцезії.