Кардинал Краєвський про збір термобілизни для України: море складається з крапель
  • Срд, 07/12/2022 - 17:24

Префект Дикастерії харитативного служіння прокоментував різдвяну ініціативу Апостольської Елемозінерії, підкреслюючи, як незначне зусилля з боку кожного може причинитися до великих справ.

Як вже повідомлялося, Дикастерія харитативного служіння, відома також як Апостольська Елемозінерія, оголосила збірку термофутболок, щоби переслати їх як гуманітарну допомогу в Україну. Передріздвяна ініціатива має на меті висловити солідарність з тими, хто страждає від наслідків бомбардувань, які серед зими завдають шкоди електропостачанню та теплопостачанню.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News Префект цієї дикастерії кардинал Конрад Краєвський звернув увагу на те, що наприклад переміщенні особи, втікаючи, не можуть взяти з собою багато речей. За таких обставин термофутболки можуть стати дуже придатними.

«Йдеться про такі футболки, які ми вдягаємо, коли їдемо в гори кататися на лижах, щоб не втрачати температуру тіла, щоби зберігати її постійною», – пояснив Папський розподілювач милостині, зауваживши, що вони не аж надто дорогі та є загальнодоступними. Тому й був розісланий реліз до всіх ватиканських працівників, але також до всіх італійських парафій і чернечих згромаджень з пропозицією придбати принаймні одну таку футболку, або навіть віддати свою.

«Ми все це спакуємо до однієї вантажівки та відправимо до Києва, – сказав кардинал Краєвський. – Ми часто хочемо бути добрими, хочемо допомагати, але не завжди знаємо як. На мою думку, придатним є спосіб, про який говорила свята Мати Тереза з Калькутти, що починаймо з малих крапель, а з них твориться ріка, озеро та море. Така футболка для нас не здається жодним тягарем, але якщо потрібно вийти, щоб її придбати, вибрати, переслати до нас, це вимагає певного зусилля. Ми ж тут це все запакуємо. Ми вже замовили на фабриці кількадесят тисяч таких футболок. Вони будуть добрими для дітей, для молоді, для старших і також для солдатів».