Кардинал Краєвський в дорозі до Києва: Тридення з тими, що страждають
  • Срд, 13/04/2022 - 12:31
Папський роздавач милостині прямує до Києва, де у Великий четвер передасть кардіологічній лікарні карету швидкої допомоги та розділить богослужіння Великого Тижня з тими, що страждають від війни.
 

Карета швидкої допомоги з ватиканським номерним знаком на вулицях країни, у багатьох частинах знищеної війною. Транспортний засіб, що стає промінчиком надії на нормальність, яка сьогодні здається ще дуже далекою, конкретний знак близькості Папи. Апостольський елемозинарій кардинал Конрад Краєвський втретє від початку війни прибув до України, вдруге за кермом карети швидкої допомоги. Перший автомобіль, який є дарунком Папи, він доставив наприкінці березня до Львова, цей же призначений для столиці. У Великий четвер запланована передача кардіологічному центру в Києві, щоб розпочати Пасхальне Тридення через конкретний знак близькості Святішого Отця.

 

«Метою цієї подорожі, – розповів він в інтерв’ю для кореспондента Радіо Ватикану о. Маріуша Кравца, – є бути поруч із народом, який страждає, але також молитися, беручи участь у богослужіннях Великого Тижня».

У вівторок, 12 квітня 2022 р., вранці, кардинал Краєвський відслужив Святу Месу освячення мира в львівській римо-католицькій митрополичій базиліці Внебовзяття Пречистої Діви Марії. Опісля мав коротку зустріч з Львівськими католицькими архиєпископами латинського та візантійського обряду Мечиславом Мокшицьким та Ігорем Возьняком, після якої вирушив до Києва.

«Моєю першою зупинкою в Україні був саме Львів, де ми відслужили Святу Месу мира з місцевим духовенством і посвятили єлеї. Скріплений цим богослужінням, вирушаю до Києва, – розповів він кореспондентові Радіо Ватикану. – Всі кажуть, що дорога досі не є легкою, бо її частина ще потрапляє під бомбардування, але я впевнений, що доїду та у Великий Четвер зможу передати карету швидкої допомоги як знак умивання Святішим Отцем ніг тим, хто страждає в Україні, хто так дуже прагне свободи, хто так прагне також Воскресіння. Після Великого Тижня настав світанок Воскресіння, щоб також і в Україні могли заспівати радісне Алилуя».